15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut ve diğer protokol üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.
Vali Tavlı, Samsun mutfağının sağlıklı, geleneksel ve köklü lezzetlerini temsil eden Bafra manda kaymaklı lokumu, Bafra pidesi, Çarşamba pidesi, Terme pidesi, Yakakent mantısı, Bafra nokulu, Samsun simidi, Samsun kaz tiridi, Çarşamba kıvratması ve Salıpazarı kestane balı gibi coğrafi işaret tescilli lezzetlerin yanı sıra birçok yöresel tatla öne çıkan Samsun mutfağının çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, şehrin doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyeliyle birlikte gastronomi turizmi alanında da önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirtti.
Etkinlikte misafirlere, yöresel lezzetler arasında koyun peyniri, mantı, pancarlı ekmek, salep, Nebiyan fasulyesi, dal turşusu, pıtıl, şeker pancarı pekmezi, kuşburnu marmeladı, acuk ekşisi, menemen, fasulye turşusu, kıvratma, keşkek, fındık ezmesi, kestane balı, kestane böreği, pekmezli simit, yoka tatlısı, baklalı dolma, katık böreği, pide, dondurma, nokul, manda kaymaklı lokum, manda peyniri, manda yoğurdu, manda kaymağı, kaz tiridi, haluçka çorbası, lahana çorbası ve tarhana çorbası gibi birçok lezzet ikram edildi.
İHA
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2024 - 12:32
Samsun'un lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu
Samsun'un zengin gastronomi kültürü, "Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği"nde protokol ve davetlilere tanıtıldı.
SAMSUN HABER
16 Nisan 2024 - 12:32