ABD Ticaret Bakanlığı, ulusal güvenliği tehdit edebileceği gerekçesiyle yurt dışı menşeli internet yönlendiricilerine (router) yönelik kapsamlı bir soruşturma başlattı. Özellikle Çin merkezli teknoloji devlerinin ürettiği cihazların, kullanıcı verilerini sızdırabileceği veya kritik altyapılara siber kapı açabileceği endişesi, dijital dünyada yeni bir "soğuk savaş" dalgası başlattı. Bahsi geçen bu internet yönlendiricileri neredeyse Samsun'daki çoğu evde bulunuyor.
Soruşturmanın odak noktasında, evlerde ve ofislerde 7/24 aktif olan Wi-Fi cihazlarının yazılımsal arka kapıları yer alıyor. Yetkililer, bu cihazların ağ trafiğini izlemek, şifreleri ele geçirmek veya geniş çaplı hizmet kesintileri yaratmak için kullanılabileceğinden şüpheleniyor.
HANGİ CİHAZLAR İNCELENİYOR?
İnceleme şu an için genel bir kapsamda tutulsa da, sektör uzmanları listenin başında pazar payı yüksek olan Asya menşeli markaların olduğunu belirtiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: