CHP, Samsun’un ilçelerinde ‘Tarım Buluşmaları’ başlatıyor. Programla ilgili Bafra İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, ön toplantı yaptı. Toplantıya CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, CHP Samsun İl Başkanlığı Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun ve partililer katıldı. Ülke, ilçe ve kent tarımının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Fatih Türkel, “Bir zamanlar çiftçinin kara gün dostu olan TMO, adeta ithalat ofisi oldu” dedi.
‘KALKINMA YERELDEN BAŞLAR’
İl Başkanı Türkel, “Türkiye anavatanı ülkemiz olan buğday dahil; arpa, mısır, çeltik, ayçiçeği, tütün, soya, baklagiller, canlı hayvan ve et dahil pek çok tarım ürününün adeta ithalat merkezi oldu. Gümrük vergileri düşürüldü, hatta zaman zaman sıfırladı. Bir zamanlar çiftçinin kara gün dostu olan TMO adeta ithalat ofisi oldu. Bugünkü yaşanan ortamda artan üretim maliyetleri de üretim ve üreticiyi sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Uygulanan yanlış politikalar ise tüketiciye enflasyon olarak yansıyor. Üretici de mağdur tüketici de. Soruyoruz; bu maliyetlerle üretici nasıl para kazanıp, nasıl borç ödeyebilecek? Bu gidişle üretimde yoklar ve gıdada yokluklar olacak. Yaşanan enflasyon ve gıda krizi de kapıda olacak. Oysa tarım, bu ülkenin ve şehrimiz Samsun’un en önemli değeri ve markası olmalıdır. Samsun’da tarımsal sanayiye daha çok destek verilmeli, ürün çeşitliliği sağlanmalıdır. Kalkınma yerelden başlar diyoruz” diye konuştu.
TARIM MASAYA YATIRILACAK
Samsun'un Bafra ilçesinde 21 Mart Pazartesi günü; 'CHP'nin Tarım Politikaları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı düzenlenecek. Saat: 11:00'de Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıya CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Orhan Sarıbal ve CHP Edirne Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu katılacak. Tolga BİRGÜCÜ
Yorumlar
Kalan Karakter: