Irmak, derinleşen yoksulluğun okullarda aç kalan çocuk sayısını artırdığını ifade etti. "Sadece tuvaletten su içerek okulda gününü geçiren çocuklarımız var" diyen Irmak, bunun sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını dile getirdi.
VELİLERİN ÇARESİZLİĞİ
Rapor ayrıca, eğitim masraflarının artmasıyla velilerin zor durumda kaldığını belirtti. Kıyafet, kırtasiye ve servis ücretlerindeki artışların aileleri zorlarken, kırsal bölgelerde öğrencilerin eğitim materyallerine erişimde daha büyük zorluklarla karşılaştığına dikkat çekildi.
CHP'DEN AÇIKLAMA: OKULLARDA BİR ÖĞÜN YEMEK VERİLSİN!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, EBA’da yayınlanan “Ailem” dizisine atıfta bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Özçağdaş, "Dizide çocuk okula kahvaltı yapmadan gidiyor, gerçek neden ise yoksulluk" dedi. Özçağdaş, bakanlığa şu önerilerde bulundu:
Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek ve temiz su sağlanmalı.
Okullara temizlik malzemesi ve temizlik görevlisi temin edilmeli.
Her okula güvenlik görevlisi ve teknik personel atanmalı.
Deprem bölgelerindeki birleştirilmiş okul uygulamaları sonlandırılmalı.
EĞİTİMDE YENİ BİR DÖNEM GEREKİYOR
Eğitim-Sen ve CHP'nin çağrıları, eğitimde laik ve bilimsel yaklaşımın önemine dikkat çekerek, eğitim politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu durum, eğitimde eşitlik ve adaletin sağlanması adına kritik bir öneme sahip.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: