Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri tarafından arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. Eğitimde teori ile pratiği birleştiren bu uygulama, öğrenciler için önemli bir öğrenme deneyimi sundu.
"ASIL AMAÇ DERS"
OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, öğrencilerin yalnızca sınıfta değil, sahada da uygulamalı olarak eğitim aldığını belirtti. Kivi hasadının bu eğitimlerin bir parçası olduğunu ifade eden Serdar, "Öğrencilerimiz kivi hasadında dikkat edilmesi gerekenleri öğreniyor. Ayrıca dişi ve erkek bitkileri tanıyıp, budamanın önemini gözlemliyorlar. Bu yıl kuraklık nedeniyle meyvelerimiz küçük kaldı, bu da kuraklığın tarıma etkisini görmek açısından önemli bir deneyim oldu" dedi.

"MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK İÇİN FIRSAT"
Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekerek, "Kivi hasadı yaparak mühendislik için ön hazırlık yapıyoruz. Bu tür uygulamalar bize büyük fayda sağlıyor" dedi. Öğrenci Zehra Çakıcılar ise, farklı ürünlerin hasadında elde ettikleri deneyimin gelecekte yatırımlara dönüşeceğini belirtti.

TEORİDEN PRATİĞE GEÇİŞ
Fakülte öğrencisi ve aynı zamanda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, "Teorik eğitimin pratiğe geçmesi çok önemli. OMÜ, bu konuda avantajlı bir fakülte. Geniş uygulama sahaları sayesinde bağcılık, kivi ve kestane gibi birçok üründe eğitim alıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYGULAMALI TARIM EĞİTİMİ
Öğrenciler, yalnızca kivi değil, aynı zamanda kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasadını yaparak pratik bilgi edinme fırsatı buluyor. Atakum ilçesinde bulunan Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, bu uygulamalı eğitimler için ideal bir ortam sunuyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: