Tarafsız, bağımsız, adaletli, özerk TFF, iki kulübün isteğini yerine getirdi. Yıllar sonra önce VAR’a, sonra da sahaya maç yönetmeleri için yabancı hakemleri görevlendirdi.
İşin maddi yönünde değilim.
Binlerce Euro ödemişler, beni ilgilendirmiyor.
Adamlar maçı yönetip evlerine gittiler. Arkalarından konuşmak bize kaldı.
Yabancı hakeme kapıyı açtın mı bir kere, devamının da geleceğini bilmelisin. Şampiyonluk mücadelesi veriyorlar diye iki büyütülmüş takıma kıyak çekiyorsan, diğer taleplere de gözünü yumarak, kulaklarını tıkayıp ağzını kapatmayacaksın.
Ligde yer alan diğer takımlar da açıklama yaparak, “Biz de yabancı hakem istiyoruz” diyerek ayağa kalktılar.
Pek çoğu da resmi müracaatlarını yaptılar.
Haklılar mı?
Hem de sonuna kadar haklılar.
Bu ligde iki takım değil 19 takım mücadele ediyor. Alt liglerde de kıyasıya savaş veriliyor. Hepsi de talepte bulunabilir. Zira hepsi TFF’nin çatısı altında yer alıyorlar.
Bir aile düşünün, baba ya da anne, çocukları arasında ayrım yapabilir mi?
Yapamaz, yapmamalıdırlar.
Bu da öyle bir şey.
Samsunspor belki şampiyonluğa oynamıyor ancak daha önemlisi Avrupa Kupalarına katılmak istiyor.
Bu hedefe ulaşmak için rakipleri ile amansız bir yarışa girmiş durumda. Onu bu yolda sekteye uğratmak isteyenler çıkabilir. Önlem almak adına belirlediği maçları yönetmek için hakem talebinde bulunuyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile oynayacağı maçlara dikkat çekiyor ve de bu maçları yerli hakemler yönetmesin istiyor.
Beşiktaş, Trabzonspor ve de diğerlerinin de talebi bu yönde.
Herkes ayağa kalktı!
Küme düşme potası içerisinde yanıp tutuşan takımların maçları da oldukça mühim.
Yarından tezi yok, onlarında talebi olacak.
TFF ne yapacak?
Sarı öküz hikayesini bilmeyeniniz yoktur.
Bu da öyle bir şey.
TFF sarı öküzü vermeyecekti, verdi aldı başına sıkıntıyı. Şimdi oturup ayıklasın pirinci taşını.
Yorumlar
Kalan Karakter: