Kadın çalışanların gece vardiyası
Kadın çalışanlar gece vardiyalarında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamazlar. Ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu işlerin yürütüldüğü işyerlerinde faaliyet gösteren alt işveren tarafından yürütülen işlerde kadın çalışanların yazılı onayının alınması şartıyla yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilir.
Servis Hakları
Belediye sınırları dışındaki her türlü işyeri işverenleri ile belediye sınırları içinde olmakla baraber , vardiya değişim saatlerinde toplu taşıma araçları ile gidip gelme zorluğu bulunan işyeri işverenleri , gece vardiyasında çalıştıracakları kadın çalışanları , sağlayacakları uygun araçlarla ikametgahına en yakın merkezden , işyerine götürüp getirmekle yükümlüdür .
Hamile ve doğum sonrası çalışma esası
Kadın çalışanlar, hamile olduklarının doktor raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar, emziren kadın çalışanlar ise doğum tarihinden başlamak üzere kendi mevzuatlarındaki hükümler saklı kalmak kaydıyla bir yıl süre ile gece vardiyalarında çalıştırılamazlar.
Ancak emziren kadınlarda çalışanlarda bu süre, anne veya çocuğun sağlığı açısından gerekli olduğunun işyerinde görevli işyeri hekiminden alınan raporla belgelenmesi halinde altı ay daha uzatılır.
Yorumlar
Kalan Karakter: