Greyfurt, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini açısından zengin bir meyve olup, diğer turunçgiller gibi düşük kalorili ve yağsız bir seçenektir. Ayrıca lif ve pektin içeriğiyle kilo kontrolüne de katkı sağlar. Ancak, bazı ilaçlarla etkileşime girebilmesi nedeniyle dikkatli tüketilmelidir.
GREYFURTUN ÖZELLİKLERİ VE İÇERİĞİ
Greyfurt, tropik bir meyve olup, mineral ve vitamin açısından zengindir. Genellikle pembe renkte olan çeşitleri, likopen içeriği bakımından özellikle koruyucu etkiye sahiptir. Ayrıca tokluk hissi veren lif ve pektin içerir.
GREYFURT ÇEŞİTLERİ VE VİTAMİN-MİNERAL İÇERİĞİ
Dünya çapında yaklaşık 20 farklı greyfurt çeşidi bulunmaktadır. Beyaz etli ve ekşi olan çeşitlerin yanı sıra daha tatlı pembe renkli çeşitler de vardır. Greyfurt, C vitamini başta olmak üzere birçok vitamin ve mineral içerir. Likopen, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
GREYFURT VE KALORİ İÇERİĞİ
Greyfurt düşük kalorili bir meyvedir. 100 gramında sadece 40-50 kalori bulunur ve yüksek miktarda su içerir. Ayrıca 8 gram şeker ve az miktarda yağ içerir.
GREYFURT NASIL TÜKETİLMELİ VE KABUĞUN FAYDALARI
Greyfurt soyulması zor bir meyve olabilir. Uçları kesilerek ve kabukları belirlenerek kolayca soyulabilir. Kabuğu yenerek lipid ve kolesterol seviyeleri düşürülebilir. Ayrıca, kabuk lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Medine IRMAK
Sağlık
Yayınlanma: 01 Mayıs 2024 - 11:26
Bağışıklığı güçlendiren tropik meyve
Yapılan araştırmalar, greyfurtun bağışıklık sistemini güçlendiren ve kilo kontrolüne yardımcı olan bir süper meyve olduğunu ortaya koyuyor
Sağlık
01 Mayıs 2024 - 11:26