Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “İstihdam öncelikli kalkınmayı ikinci plana atamayız. Modelimiz aynı anda hem istihdam öncelikli olmalı hem de katma değer öncelikli olmalı” dedi.
Başbakan Yardımcısı Işık, "İstihdam öncelikli kalkınmayı ikinci plana atamayız. Kalkınma modelimiz aynı anda hem istihdam öncelikli olmalı hem de katma değer öncelikli olmalı. Sadece istihdam öncelikli kalkınmayla da yolumuza devam edemeyiz. İşte kuşun ikinci kanadı diyebileceğimiz önceliğimiz katma değeri yüksek ürün üreterek bu kalkınma hamlemizi sürdürmek" diye belirtti.
‘DÜNYA HIZLA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE GİDİYOR’
Işık, ülke kalkınmasında iki temel önceliğin bir arada yürütülmesi gerektiğine işaret ederek, "Birincisi istihdam önceliği. Türkiye'de her yıl bir milyon insan çalışma yaşına giriyor. Bunların bir kısmını çalışmıyor diye değerlendirseniz bile her yıl 700-800 bin insanınıza iş bulmak zorundasınız. Onun için bizim 'İstihdam öncelikli değildir.' deme lüksümüz yok. İstihdam öncelikli kalkınmayı ikinci plana atamayız. Kalkınma modelimiz aynı anda hem istihdam öncelikli olmalı hem de katma değer öncelikli olmalı. Sadece istihdam öncelikli kalkınmayla da yolumuza devam edemeyiz. İşte kuşun ikinci kanadı diyebileceğimiz önceliğimiz katma değeri yüksek ürün üreterek, bu kalkınma hamlemizi sürdürmek” diye kaydetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: