Seçimler bitti, herkesin saçı önüne döküldü ve hesaplar karıştı. Bir taraftan istifa eden edene öbür taraftan adaylığını açıklayan açıklayana.
Bir de herkesin ya aday olmasını ya da istifa etmesini beklerken sessizliği ve gözlerden ırak kalmayı tercih edenler var.
Bir taraftan genel başkanların listeyi istediği gibi yapma özgürlüğüne(!) sahip olduğu veya öyle değerlendirildiği için listeye koyma lütfunda bulunduğu milletvekilleri öbür taraftan başdanışmanlar ve danışmanlar var, istifa edenler ya da gazete gazete/televizyon televizyon gezip demeç üstüne demeç verenler, görüş üstüne görüş açıklayanlar var.
Konuşanların olduğu yerde bir de asıl konuşmaları gerektiği halde susanlar var siyaset erbabı arasında. Özellikle de hemen hepsinin her ağızlarını açışlarında mutlaka kazanacaklarını iddia eden millet cephesine mensup partilerin genel başkanları var. Hadi, adlarını da yazalım ardı ardına: Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal.
Son istifa haberi İYİ Parti kurucusu ve milletvekili Ahad Andican’dan geldi. Ahad Andican politikaya ANAP’tan girdi, milletvekili, bakan oldu. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin saflarında yer aldı, milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Meral Akşener’le birlikte İYİ Parti’nin kurucuları ve milletvekilleri arasında yer aldı, şimdi de bağımsız milletvekili!
Ahad Andican ile sınırlı değil İYİ Parti’den istifa edenler; Aytun Çırağ, Yavuz Aliağıroğlu gibi parti sözcülüğü ya da Meral Akşenir’in çok yakınında bulunan isimler de var. Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi Emine Küçükali de Ahad Andican’la aynı gün istifa edenlerden.
Ahad Andican açıklamasını şu sözlerle bitiriyor:
“Bugünden sonra sade bir vatandaş olarak bulabildiğim her mecrada yukarıda tanımladığım zihniyete karşı mücadeleyi sürdüreceğim. Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni Meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum.”
Hayır; Sayın Andican, o insanlar sizin şahsınıza değil İYİ Parti’ye oy verdiler. Sizin seçildiğiniz bölgede oy kullananların sanırım çok azı sizi tanır ama hemen hepsi şu veya bu şekilde hem İYİ Parti’yi bilir hem de Meral Akşener’i tanır.
Parti’nin siyasi gidişatını beğenmemek ve partiden istifa etmek insanın en doğal hakkıdır ama sadece partiden değil o partinin sağladığı unvanlardan istifa etmek gerekmez mi? Sahi partisinden istifa eden milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri o görevlerden niye istifa etmezler ki?
Yorumlar
Kalan Karakter: