Ey İsrailliler,
Sıcak iklim kuşağında yaşıyor olmanızdan dolayı yerleşik medeniyet ve zenginlik/servet Mezopotamya’da oluştu.
Büyük göç, istila ve savaşlar nedeniyle farklı istilacı kültürlerle bağdaşmayan yaşam şekilleri yüzünden Yahudiler, soğuk iklimli Anadolu’ya, Balkanlar’a, Avrupa’ya, Rusya’ya, Kafkasya’ya, Pers (İran) topraklarına, Yakutistan’a kadar 15-20 bin yıldır kağnılarla, yaya sürüldünüz.
En son 1500’lü yıllarda da huzur ve dirlik vermediğin ve bulamadığın üç kıtadan Amerika ve Avustralya kıtalarına kaçarcasına kendi tercihinle gittin. Sebep, toplum din liderlerinin eliyle değiştirilmiş ve kutsallığı gitmiş Tevrat Kitabı’na sıkı sıkıya bağlılığınız.
Tebrikler Yahudi toplumu…
Her kıtada insanlığa bilimsel açıdan büyük hizmetleriniz oldu.
Ama gittiğiniz her coğrafyada, Kudüs’lü Hiram Usta’nın yaklaşık M.Ö. 10 binli yıllarda kurduğu masonik yeraltı örgütlerinizle, güvenliğinizi sağlayan milletleri içten içe çürütmeye çalışarak varlığınızı sürdürmeye çalıştınız.
Bu arada, her coğrafyada bağlı olduğunuz krallıklar yaşam güvenliğinizi sağlarken, sinsi sinsi “paranın da gücünü” ele geçirdiniz.
Yeryüzünde iletişim vasıtalarının gelişmesiyle globalleştiniz.
Öte yandan, “Organizeli küçük gruplar, organizesiz büyük grupları yönetir” felsefesini de siz, yaşayarak sosyoloji bilimine dikte ettirdiniz. Uzak kıtalardaki yaşamınız, Filistin topraklarına olan özleminizi hiç söndürmedi, aksine artırdı.
Ancak kendi aranızdaki farklı peygambere bağlılıktan doğmuş tarikat yapınızdan/dini tarikatsal ayrımdan dolayı kavga hiçbir zaman bitmedi.
Kendi aranızdaki din kökenli kavganız hala var ve bitmeyecek gibi görünüyor.
Uzatmayayım,
Tamam, kabul ediyoruz:
20-30 bin yıl öncesinden beri Mezopotamya’da dünya insanlığını tek tanrılı dine siz dönüştürdünüz. Tek bir İlah/Allah var.
Sosyal medyada yeni yayınlandı; 2026 yılı itibarıyla yeryüzünde/dünyada 1430 adet değişik din ve tarikat varmış. Saymadım ama bunun en az 30’u Yahudilik din mensuplarına aittir.
Hangisine inanacağız demiyorum…
İsteyen istediğine inanır. Ben Batı Kafkasya’dan Osmanlı ülkesine kucak açılarak göç etmiş bir Çerkes halkındanım. Benim 7 nesil üst soyum koyu Hristiyandı; ben de Anadolu’da koyu Müslüman oldum.
Dinlerin temel amacı iyi insan olmaktır.
Bana göre din, “Maliki yevmiddin” ayetinin meali “Din gününün maliki O’dur” değil; “Yaşadığın ânın maliki O’dur.”
Kısaca din, yaşadığın ândır.
Bu meal şahsıma ait bir anlamlandırmadır.
Sadece adım kullanılarak alıntı yapılabilir.
Lütfen Filistin’de yüzyıllardır soktuğunuz o kumdan başınızı çıkartınız. Etrafa saçtığınız din içerikli nefretten de sıyrılınız.
O doğuya barış gelsin!
2026’lı yıllarda ya bu Filistin’de tüm çevre ülkeleri toplumları ile kardeşçe yaşayın; ya da “Tarih tekerrür eder” fikri gerçekse, siz bu diyardan (Filistin) tekrar çekin gidin!
Atalarınız kağnılarla gitmişti; şimdi siz uçaklarla, transatlantiklerle ya da (A)BD nakliye uçaklarıyla Amerika’ya…
İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Macaristan, Polonya öz memleketiniz sayılır.
Anadolu’ya, Amman, Aman; istemeyiz…
Hatta bu ülkede yaşayıp nimetlerinden yararlanan, T.C.’nin hayrı için çalışıp çabalayanlar hariç, sizden olan hainleri de yanınıza alın götürün.
Güle güle…
Eski yüzyıllarda toplumsal olaylar 10, 20, 30, 40, 70 yıl sonra bilgi ve etkisinden haberdar olurlardı.
Ya şimdi, 21. yüzyılda iletişim araçları vasıtasıyla füze rampadan çıkınca, atılınca, füzenin takip ettiği yol/rota uzaydan uydularla takip edilip tüm dünya halklarına servis ediliyor.
1948 öncesi ve sonrasında yerel coğrafyada ve hatta tüm dünya halklarına verdiğiniz huzursuzluk yetti; tahammülümüz de azaldı.
Kurnazlıklarınızı da ezberledik.
Yetti be!
İçinizden bir akıllı devlet adamının çıkıp, din içerikli/teokratik devletinizi laikleştirip çağdaş bir ülkeye dönüştürmesini bekliyoruz.
“Aleme verir talkını, kendi yer salkımı” isimli tiyatro oyunu oynuyorsunuz.
Bırakın şu eski zaman ahitlerini…
Bilimde çağdaşsınız da dinde de çağdaş olun!
Çağdaş...
2026’da İsrail halkını ya da Yahudileri anlamak (2)
Yayınlanma :
04.04.2026 08:29
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: